Σοφία Μπεκατώρου

H Σοφία είναι επίτιμος αξιωματικός του Στρατού με το βαθμό της υπολοχαγού.


Χρυσή & χάλκινη Ολυμπιονίκης στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας και  πολλάκις παγκόσμια και πανευρωπαϊκή  πρωταθλήτρια  σε διάφορες κατηγορίες σκαφών. Είναι  διεθνούς βεληνεκούς  προπονήτρια ιστιοπλοΐας και συνδυάζει τις αθλητικές της επιδόσεις με γνώσης Ψυχολογίας (πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου).


Ξεχωρίζει για τον ενθουσιασμό και την αγάπη που περιβάλλει τη δουλειά της, το ομαδικό της πνεύμα, τη θετική στάση σε περίοδο κρίσης και την προσήλωσή στο στόχο.


Θέτοντας πάντοτε πολύ υψηλούς στόχους, υπηρετεί το όραμα της πιστά και  έχει  την ικανότητα να καθορίζει  και να τηρεί  το πλάνο στρατηγικής και τακτικής που απαιτείται. Παράλληλα με τη σωστή επικοινωνία επιδιώκει  την κινητοποίηση των συνεργατών της  προς την επίτευξη του, δίνοντας κατευθύνσεις και εμπνέοντας με την προσωπική της ταύτιση.

 

Ο πρώτος στόχος στην παρούσα φάση είναι το Project των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο το 2016. Αποτελεί σημαντικό κίνητρο στην προσπάθεια της αυτή,  η επιδίωξη να  κινητοποιήσει  τη νεολαία και να την εμπνεύσει, να θέτει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει.  Επιπλέον οι Έλληνες  έχουν αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ,  την ανάγκη να νιώσουν χαρά και περηφάνια και η Σοφία θέλει να προσπαθήσει να το καταφέρει αυτό μέσω της νίκης στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Επιπλέον και μαζί με τον Κώστα ευελπιστεί  να καταρρίψει  ένα μοναδικό ρεκόρ για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό : τρία μετάλλια σε τρεις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με τρεις διαφορετικές ομάδες, σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα.