Κώστας Τριγκώνης

Ο Κώστας είναι επίτιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με το βαθμό του Yποπλοιάρχου. Πολλάκις παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στις Ολυμπιακές κλάσεις 470 και Tornado, διακεκριμένος  διεθνής προπονητής ιστιοπλοΐας και κάτοχος διπλώματος Φυσικής Αγωγής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Ξεχωρίζει για το πνεύμα του νικητή που τον διακρίνει και την επιμονή του στην επίτευξη του στόχου. Έχει σημαντικά επικοινωνιακά χαρίσματα και μπορεί να ακούραστα, προσηλωμένος να εργάζεται για τον στόχο που θέτει, με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, που προσαρμόζεται στις περιστάσεις.


Ο πρώτος στόχος στην παρούσα φάση είναι το Project των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο το 2016. Αποτελεί σημαντικό κίνητρο στην προσπάθεια του αυτή,  η επιδίωξη να  κινητοποιήσει  τη νεολαία και να την εμπνεύσει, να θέτει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει.  Επιπλέον οι Έλληνες  έχουν αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ,  την ανάγκη να νιώσουν χαρά και περηφάνια και ο Κώστας  θέλει να προσπαθήσει να το καταφέρει αυτό μέσω της νίκης στους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.


Είναι ο πρώτος Έλληνας ιστιοπλόος που συμμετείχε σε αγώνες του ‘America’s Cup’ ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί ενεργό μέλος της διεθνούς ιστιοπλοϊκής κοινότητας ως Αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας ιστιοπλοϊκών σκαφών τύπου Tornado.